bgmaster bgmaster bgmaster bgmaster bgmaster bgmaster

elenfrde

BIOLIFE – ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΧΑΛΕΠΗ

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

Στο όμορφο νησί της Κρήτης και συγκεκριμένα, στο νοτιότερο μέρος της Ευρώπης, την Ιεράπετρα, ευλογημένο λόγω των κλιματικών συνθηκών της και της γεωγραφικής της θέσης, ο Χαλέπης Εμμανουήλ, και πατέρας μας, ήταν ένας αγρότης της περιοχής, όπως και οι περισσότεροι κάτοικοι της Ιεράπετρας.

Καλλιεργούσε σε θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις πιπεριές καυτερές με τον τρόπο που καλλιεργούσαν και όλοι οι υπόλοιποι αγρότες της πολης, με συμβατικό τρόπο, ή αλλιως να το πουμε πιο απλά, με χρήση χημικών φυτοφαρμάκων, λιπασμάτων, ζιζανιοκτονων κ.α

Σαν άνθρωπος ήταν πάντα πολύ τίμιος και του άρεσε να λεει πάντα την αλήθεια. Για παράδειγμα, σε κάθε φυτοφάρμακο υπήρχε μια διορία απο το να ψεκάσεις μεχρι και την συγκομιδή της πιπεριάς, απο τον κατασκευαστή, όχι οτι έφευγε το φυτοφάρμακο απο το προιόν, άλλα δεν ήταν τόσο επικύνδινο για να σε στείλει άμεσα στο νοσοκομείο. Αν έλεγε λοιπόν το φυτοφάρμακο διορία 15 μέρες ο πατέρας μας έκοβε σε 20. Μάλιστά μικρά παιδιά είμασταν με τον αδελφό μου, ετοιμαζόμαστε να πάμε στο σχολέιο και κάθε πρωί καθώς έπινε τον καφέ του με την μάνα μας, και τον θειό μου συζητούσαν αυτά ακριβώς, πόσο επικυνδινα είναι, και μάλιστα δεν ήταν λιγες οι φορές που τον άκουγα θυμωμένο να λέει για άλλους καλλιεργητές, γειτονες του, οι οποίοι ψέκαζαν με ισχυρά φυτοφάρμακα της αγγουριές και ενω το φάρμακο είχε διορία συγκομιδης 15 μέρες, να κόβουν την επόμενη ακριβώς! Αυτο τον εξόργιζε, τον νευρίαζε!

Μια φορά θυμάμαι που μας ξύπνησε 12:00 το βράδυ γιατί στην τηλεόραση έδειχνε μια εκπομπή η τηλεόραση, στο ΕΤ 1 , και αργά βέβαια για να την δουν  όσο λιγότεροι γίνεται, σχετικά με της μπανάνες εισαγωγής.

Έδειχνε πως έρχονται πράσινες απο το εξωτερικό, βουτιούνται σε χημικά χρώματα και την επόμενη μέρα είναι κατακίτρινες χωρίς κανένα σημάδι, έτοιμες για φάγωμα! Να σημειώσουμε ότι μια μπανάνα για να ωριμάσει φυσιολογικά θέλει 1 βδομαδα το αργότερο και οχι αυτο το κατακίτρινο χρώμα!

Η εκπομπή έδιεχνε μετά, και αυτό ήταν που μας σόκαρε όλους, οτι η κοπέλα που κολλαγε το αυτοκόλλητο στης μπανάνες, έρευνες είχαν αποδείξει, οτι πάθαινε καρκίνο στο χέρι!!! Δηλαδή η απορία μας με αγανάκτηση όλων μας, όπως φαντάζομαι και η δική σας αν βλέπατε αυτην την εκπομπή θα ήταν: εμεις τι θα πάθουμε που της τρώμε, που μπαίνουν μέσα στον οργανισμό μας;

Σε πολλούς τομείς της ζωής μας ο πατερας μας ήθελε να τρώμε υγιεινά. Γι αυτο coca cola απαγορευόταν να μπει στο σπίτι μας, καθώς και όσα προιόντα ειχάν στην ετικέτες τους πίσω ( E, και κάποιο νούμερο καρκινογονο, υποπτο, κτλ ).

Κάποια μέρα καθώς πηγε να κάνει απολύμανση στο θερμοκήπιο, με βρωμιούχο, το τότε μοναδικό χημικό που δίνονταν απο τους γεωπόνους για απολυμάνσεις και το οποίο έχει αποσυρθεί πλέον απο την Ε.Ε ως αυστηρά ακατάλληλο, όχι οτι τώρα αυτά που κυκλοφορούν ειναι καλύτερα, όταν γύρισε σπίτι δεν ένιωθε και τόσο καλά!

Έκανε ένα μπάνιο αμέσως και ήπιε γάλα απο της δικές μας κατσίκες. Και αμέσως πήγαμε στο νοσοκομείο! Οι γιατροί του έίπαν οτι είχε πάθει δηλητηρίαση στο αίμα του, και αν δεν έπινε γάλα και να κάνει μπάνιο, δεν θα προλάβαινε να πάει ουτε καν στο νοσοκομείο!

Ο πατέρας μου απορούσε πως έγινε αυτό αφου είχε πάρει όλες της προφυλάξεις! Αλλά οι γιατροί του είπαν οτι δεν αναπνεόυμε μονο απο την μύτη, αλλά ολόκληρο το σώμα μας εχει ανοικτους πόρους, άρα απο εκει πηρε την μόλυνση το αίμα!

Μόλις γυρίσαμε στο σπίτι, το θυμάμαι αυτο, είπε στην μάνα μου, και σε εμάς, με έντονο, αποφασιστικό τόνο: Ή καλλιεργώ δίχως χημικά ή σταματάω τα θερμοκήπια για να βρώ άλλη δουλειά!

Το να καλλιεργήσεις χωρίς χημικά δεν ήταν κάτι το οποίο ήταν εύκολο τότε, γιατι οι γνώσεις τόσο απο άλλους αγρότες όσο και απο γεωπόνους ήταν σκοτεινό, μηδενικό!

Δεν υπήρχαν βιοκαλλιεργητές στην περιοχή, και οι γεωπόνοι που μέχρι τότε συνεργάζονταν ο πατέρας μου, τον κοροίδευαν και του έλεγαν οτι θα κλέισει το σπίτι του με αυτην του την ιδέα, να καλλιεργήσει με βιολογικό τρόπο, βλέπεις θα έχαναν ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο απο τα φυτοφάρμακα που αγόραζε απο αυτούς...!

Τι να έκανε λοίπον; Άρχισε να πειραματίζεται μόνος, να διαβάζει βιβλία, όπου και εκεί γνώρισε απο τον νησί μας τον κ.Σπαντιδακη, ένα βιοκαλλιεργητη απο ένα χωρίο του Ρεθύμνου, ένα κοντινό χωρίο απο το χωριό της μάνας μου!

Έτσι άρχισε να βρίσκει σιγα σιγά τα πατήματα για να καλλιεργει βιολογικά , αν και θυμάμαι οτι τα πρώτα 3-4 χρόνια που άρχισε είχαμε καταστραφεί οικονομικά, γιατι στα βιολογικά όταν έχεις ένα εχθρό στο φυτό και δεν βρεις τρόπο άμεσα να τον καταπολεμήσεις με βιολογικους, τότε πολυ λίγους τρόπους, αυτό σήμαινε ότι έπρεπε να ξεπατώσεις το καταστραμενο φυτό, και να φυτέψεις απο την αρχή, κατι που στην συμβατική καλλιέργεια με χημικά ήταν παιχιδάκι μιας ημέρας να καταπολεμηθεί.

Ο πατέρας άρχισε να είναι αγρότης απο το 1988. Καλλιέργησε 11 χρόνια συμβατικά με χημικά. Απο το 1999 πειραματίστηκε με τα βιολογικά προιόντα. Δυστηχώς το 2010 έπαθε λέμφωμα non hodkings, καρκίνος στο αίμα.

Ο καθηγητής ογκολόγος του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Κρήτης, στο Ηράκλειο του είπε οτι συνέβηκε απο χρήση χημικών φυτοφαρμακων του παρελθόντως. Τότε θυμηθήκαμε την δηλητηρίαση που είχε πάθει το το 1998. Ο οργνισμός του ήταν πολύ δυνατός, και αν και άρχισε χημιοθεραπέιες, δεν του είχαν πέσει τα μαλλία του, και της περνούσε καλά! Μάλιστα στην 4η χημιοθεραπεία, του είπε ο γιατρός ότι είχε εξαληφθεί το 80% του καρκίνου, πηγαιναμε σε καλό δρόμο.

Εντούτοις η αγάπη του για την γη δεν τον άφηνε σε ησυχία. Τον αφήναμε σπίτι για να προστατευτεί και πηγαιναμε λαικές εγώ, ο αδελφός μου, και η μάνα μου. Αλλά ένας δραστήριος άνθρωπος σαν τον πατέρα μου δεν μπορούσε να κάτσει σπίτι, σε ένα κρεβάτι. Έφευγε, και πήγαινε σε αυτο που αγαπούσε τόσο, τα γη. Δυστηχως μα ανοσολογικο μηδενικο λόγω χημιοθεραπειών, πηρε πνευμονία, και τον πηγαμε άμεσα στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας.

Απο εκει τον έστειλαν στο νοσοκομείο του Αγ. Νικολάου, όπου τον έβάλαν αμέσως και εντατική, μιαν εντατική όπου την είχαν κλέισει πάμπολές φορές απο μηνύσεις λόγω σοβαρών ιατρικών λαθών. Θέλαμε να φύγουμε για Ηράκλειο και δεν μας άφηναν εκβιάζοντας οτι θα πεθάνει στο δρόμο. Αφού έκατσε 27 μέρες στην εντατική εκεί, έχοντας κολλήσει ένα σωρό μικρόβια, ένα απο τα οποία του προκάλεσε ολική παράλυση, αλλά και το πιο θανατηφόρο της εντατικής την ψευδομονάδα, αποφάσισαν να το στείλουν στο Ηράκλειο για να αποφύγουν την οργή μας και της μηνυσεις, αν και ήταν συνηθισμένοι απο οτι φαίνεται σε κάτι τέτοια. Στο νοσοκομείο του Ηρακλείου τον έστειλαν και δεν είχαν συννενοηθεί με τους γιατρούς εκεί, όπου έμεινε 1 ωρα στον διάδρομο με τα έκτακτα περιστατικά περιμένοντας, ( ήταν που δεν μπορούσε να μεταφερθεί γιατί θα πέθαινε στο δρόμο).

Τέλοσπαντων να μην σας τα πολυλογώ, απο εκεί φύγαμε για Αθήνα σε ιδιωτική κλινική όπου  και πέθανε μετα απο 3 μέρες. Αν το είχαμε φέρει απευθείας στην Αθήνα, μας είπε ο γιατρός, βλέποντας το ιστορικό του, θα ζούσε, εκθιάζοντας όλο το ελλειπες, τρίπιο σύστημα μας υγείας!

Απο τότε με αγάπη στον πατέρα μας και σε αυτο που αγαπούσε απλά συνεχίζουμε να ζούμε με αυτό σαν να είναι δίπλα μας!

Στόχος μας είναι αυτός που ήταν και του πατέρας μας. Να βλέπουμε τον καταναλωτή στα μάτια με καθαρή συνείδηση.

Να βλέπουμε έγκυους γυναίκες να τρώνε υγιεινά και γεννάνε υγιεί μωρά.

Να βλέπουμε πολλά απο αυτά τα παιδάκια να έχουν μεγαλώσει με τα δικά μας αγνά προιόντα.

Να βλέπουμε οικογένειες να μας ευχαριστούν για της χαμένες γέυσεις που είχαν χαθεί αυτά τα χρόνια.

Να βλέπουμε ηλικιωμένους και να μας λένε οτι επειδη έχουν προβλημάτα υγείας δεν μπορούν να φάνε κάτι ψεκασμένο γιατί αμέσως θα πάνε νοσοκομείο, παρά μόνο τα δικά μας προιόντα τρώνε άφοβα!

Στόχος μας είναι να έχουμε την υγεία μας και εμείς οι ίδιοι για να μπορούμε να συνεχίζουμε μαζί σας να ζούμε όσο πιο καθαρά μπορούμε σε αυτό το βρώμικο εμπορικό σύστημα, όπου όλα σφάζονται, καταπατιούνται για χάρη του χρήματος

Ανταγωνιστές αρχικά είχαμε τους γεωπόνους.

Μετά είχαμε άλλους καλλιεργητές συμβατικής καλλιέργειας οι οποίοι δεν πίστευαν αυτο που κάναμε, δυσφημώντας αυτή την προσπάθεια μας.

Το καλό όμως στην οικογένεια, ναι οικογένεια γιατί είμαστε λίγοι βιοκαλλιεργητές στην Κρήτη δεν έιχαμε τρομερούς αναταγωνιστές.

Εκτός απο μια περίπτωση που δεν θα ήθελα να το συζητήσω, γιατι μας πλήγωσε αρκετά με τον πόλεμο που έκανε στον πατέρα μου, κατηγορώντας τον, λέγοντας ψέματα, και επηρεάζοντας και άλλους.

Τελικά όμως ο χρόνος είναι ο καλυτερος στο να πει την αλήθεια, και απο όλα υπάρχει και ο Θεος που βλέπει την αδικία.

Σε λίγο καιρό βρήκαν το άτομο να λέει ψέματα αυτό, να λεει οτι καλλιεργει βιολογικά ενώ χρησιμοποιούσε χημικά . Της πήραν την άδεια, και την πέταξαν έξω απο τα βιολογικά, δείχνοντας οτι οι έλεγχοι είναι αυστηροί, και οτι οταν λες οτι καλλιεργεις ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ θα ειναι ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ.

Αυτή είναι η ιστορία της οικογένειας μας. Το 2011 δώσαμε το όνομα BIOLIFE στα βιολογικα μας προιόντα, ένα όνομα που πιστεύω οτι ταιριάζει και με την ιστορία μας. Βιοζωή. Θέλουμε να δίνουμε όσο καλυτερα υγιεινά προιόντα μπορούμε στον κόσμο, για να απολαμβάνει όσο καλυτερη ζωή με υγεία μπορεί να έχει.

Σας ευχαριστούμε τόσα χρόνια για την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε!

Με εκτίμηση

BIOLIFE

Οικογένεια

Χαλέπη

     

 

 

Οι Συνταγές μας

   Με Kάθε Nέα Εγγραφή

        10% Eκπτωση           

Κύλιση στην Αρχή